Meghívó a Keresztyén Szakpolitikai Fórum EURÓPA-politika, Egység és kétség között című konferenciájára

A Petrecz Sándor Alapítvány tisztelettel és szeretettel meghívja Önt a 
Keresztyén Szakpolitikai Fórum 
EURÓPA-politika, Egység és kétség között 

című konferenciájára.

A rendszerváltást követő évek eufóriája az Európai Unióhoz való csatlakozás bűvöletében telt. Azóta megismertük annak minden előnyét és hátrányát. Mára új szelek fújnak mindenütt az öreg kontinensen. A Brexit sokat gyengített a közösségen, de egyben visszaadta a hitünket, hogy van élet az Unión kívül is. A migrációs válság megmutatta az Európát feszítő politikai, de sokkal inkább morális különbözőségeket. Naponta tapasztalhatjuk a nagy és régi tagállamok időnként igencsak felsőbbrendű  megszólalásait, autoriter véleményformálásukat. Mindeközben nemcsak az EU, de a Európa keresztyén alapjai is recsegnek-ropognak, mert sokan nem tekintik iránymutatónak a krisztusi elveket. Minden negatívum ellenére még hisszük, hogy Európa a magyarok otthona is, helyünk és feladatunk van ebben a közösségben, amely azonban reformra szorul.
Hol tartunk most? Melyek is azok az európai értékek? Keresztyén-e még Európa? Előnyös-e a tagság gazdasági szempontból? Merre vezet az út a jövőben?
Ezekre a kérdésekre is keressük a választ a konferencián. Előadóink a kormányzat magas szintű képviselői, egyházi vezetők és szakértők. A pénteki napon a nyitó előadások mellett sor kerül az Esti Teológiai Beszélgetésre, ahol a református, katolikus és evangélikus egyházak képviselői keresik Európa, az Unió és az egység teológiai alapjait, és vitatják meg az európai helyzetet a keresztyén egyházak szempontjából.
Helyszín: Hotel Tiliana (1021 Budapest, Hárshegyi út 1-3.)Időpont: 2020. március 13-14.
A részvétel ingyenes, de előzetese regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a petreczalapitvany@gmail.com címen lehet 2020. március 9-ig.
A konferencia szombati napja alatt – korlátozott számban – gyermekmegőrzést biztosítunk, hogy a kisgyermekes szülők is részt vehessenek a Fórumon. A regisztráció során a gyermekek nevét, életkorát és esetleges speciális körülményeit is szíveskedjenek feltüntetni.

image.png