A Föld bajnoka pályázat

A Föld bajnokai pályázatról

Ma már biztosan tudjuk, mert láttuk és megtapasztaltuk, hogy összefogással jelentős eredményeket érhetnek el azok az iskolai vagy óvodai közösségek, akik igazán tenni akarnak a fenntartható jövő megteremtéséért. Értük, zöld ötleteik és céljaik megvalósításáért hoztuk létre a Föld bajnokai pályázatunkat, mellyel a környezeti fenntarthatóságra nevelés népszerűsítéséhez és terjesztéséhez szeretnénk szakmai és anyagi támogatást adni. 2023-ban 14 győztes intézmény már bebizonyította, hogy példaértékű ötleteik új utakat nyitnak az intézményi zöld programokban úgy, hogy lelkesedésük, tenni akarásuk az őket körülvevő közösségre, akár egy egész városra is hatással lehet. 

2024 legjobb zöld kezdeményezéseit keressük! 

Idén is várjuk a környezetvédelem terén formabontó, újító, trendteremtő iskolai és óvodai pályázatokat. Olyan megoldásokat, új közösségi megmozdulásokat szeretnénk támogatni és bemutatni, amelyek a gyakorlatban is működnek, a díjjal pedig lehetőség nyílik megvalósításukra. A pályázat nyerteseinek jutalma zöld ötleteik megvalósulása mellett, hogy más kisközösségeket is zöld cselekedetekre ösztönözhetnek. 

„Az E.ON stratégiájának egyik alappillére a fenntarthatóság. Kiemelt célunk, hogy a jövő hálózatának építésével, termékeinken és szolgáltatásainkon keresztül segítsünk ügyfeleinknek is saját működésük, mindennapjaik zöldebbé tételében. Az összefogás erejével lehet változásokat elérni, ezért támogatjuk azokat a törekvéseket, melyek a fenntarthatóságra nevelés legjobb gyakorlatait igyekeznek kialakítani, és közös cselekvésre inspirálnak. Pályázatunk befektetés a jövőbe: olyan kezdeményezés, amelynek pozitív hatásait szándékunk szerint a ma óvodásai és iskolásai és a következő generációk is érezni fogják.”


Guntram Würzberg
elnök-vezérigazgató
E.ON Hungária Csoport

A 2024-es Föld bajnokai pályázat nevezési határideje 2024. április 5.

Jelentkezni a pályázati űrlap kitöltésével lehet. A maximálisan megpályázható összeg 2,5 millió forint. A nyertesekről a zsűri és a közönség hoz döntést június 21-éig. A sajtónyilvános ünnepélyes díjátadót várhatóan október 4-én, pénteken tartjuk. 

Forrás, részletes leírás az alábbi linken érhető el: https://www.eon.hu/hu/rolunk/fenntarthatosag/felelosseggel-a-tarsadalomert/a-fold-bajnokai.html?utm_source=mailer_lite&utm_medium=email&utm_term=2024-02-28&utm_campaign=2024-ben+is+keresi+az+E+ON+a+F+ld+bajnokait+