Átadták az idei év Értékteremtő Közösségekért díjait

Külön gratulálunk a Pest Megyei kistarcsai Szurikáta Alapítványnak!

Átadták az idei év Értékteremtő Közösségekért díjait

Az Értékteremtő Közösségekért díjat 2020 óta a Civilek Napjához kötődően annak a civil szervezetnek adományozza a Miniszterelnökséget vezető miniszter, amelynek értékteremtő, értékmegőrző tevékenysége példaértékű, valamint annak a természetes személynek, aki a közösség vagy közösségek ilyen irányú tevékenységét elősegíti, támogatja, vagy munkájával hozzájárul a civil szervezetek magas színvonalú működéséhez.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter az Értékteremtő Közösségekért díj odaítélésével a civil szférához köthető, valamely adott szakterületen és tevékenységi területen végzett kiemelkedő teljesítményt, kimagasló szakmai tudást, illetve a társadalmi értékeket teremtő és megőrző munkásságot, az alkotói tevékenységet, példa jellegű életművet ismeri el. A díj évente egy szervezet és egy természetes személy részére adományozható. Mindkét díjazott emlékérmet, az adományozást igazoló oklevelet, valamint 1.500.000 Ft összegű pénzjutalmat kap.

A 2023. évi díj adományozására kiírt nyilvános felhívásra 32 civil szervezet és 20 természetes személy érvényes előterjesztése érkezett összesen 15 vármegyéből és a fővárosból, valamint a határon túlról Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből és Vajdaságból.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter 2023-ban a civil közösségek értékteremtő és értékmegőrző tevékenységét támogató munkája elismeréseként Kálmán Vilmos Istvánné, az Újkazinci Baráti Kör létrehozója részére, valamint az 1-es típusú diabéteszes gyermekek integrációjáért és életminőségük javításáért elkötelezetten dolgozó Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért részére adományozta az Értékteremtő Közösségekért díjat.

A díjakat a 2023. február 3-án rendezett ünnepségen dr. Panyi Miklós, a Miniszterelnökség stratégiai államtitkára adta át.

etd_5840.jpg
ET2023_Kalman_Vilmos_Istvanne_5845.jpg
ET2023_SzurikataAlapitvany_5846.jpg
ET2023dijazottak_5847.jpg
ET2023dijazottak2_5844.jpg