#ZöldségGyümölcsHős

2022-ben is keressük Magyarország

#ZöldségGyümölcsHősét!

Jelentkezési határidő: 2022. június 7. 17 óra  

A tavalyi nagy sikerre tekintettel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az Európai Friss Csapat program idén is keresi Magyarország #ZöldségGyümölcsHősét!

Ki lehet #ZöldségGyümölcsHős?

#ZöldségGyümölcsHős bárkiből lehet, aki aktívan tesz a zöldség- és gyümölcsfogyasztás népszerűsítéséért Magyarországon!

Olyan inspiráló személyek jelentkezését várjuk, akik saját példájukon keresztül mutatják meg, hogyan lehet, és miért érdemes a rendszeres zöldség- és gyümölcsfogyasztást beépíteni a napi táplálkozási szokásokba. A pályázó tudja, hogy a megfelelő mennyiségű zöldség- és gyümölcsfogyasztás fontos szerepet játszik a gyermekek optimális fejlődésében, növekedésében, véd a vitamin- és tápanyaghiánytól, a túlsúlytól, és megelőzhet számos nem fertőző, krónikus betegséget is.  Példaértékű tevékenységét meghatározza ez a szemléletmód, ezért akár munkája során, akár szabadidejében elkötelezetten tesz azért, hogy minél többen megismerkedjenek a zöldségek és a gyümölcsök pozitív hatásaival, és ösztönzi rendszeres fogyasztásukat.

A pályázat részletei

A pályázat beküldésének határideje: 2022. június 7., 17:00 óra 

Eredményhirdetés: 2022. június 17. 

A pályázatokat a zoldseggyumolcshos@havasmedia.com címre várjuk!

A határidőre beérkező pályázatok közül a NAK és az Európai Friss Csapat zsűrije választja ki a legjobbat, aki 2022-ben elnyeri a Magyarország #ZöldségGyümölcsHőse címet. A nyertes kiemelkedő tevékenységéért nemcsak a #ZöldségGyümölcsHős címet nyeri el, hanem részt vehet az Európai Friss Csapat idei programjaiban, és céljai eléréséhez 100 kg friss zöldséget és gyümölcsöt is kap.

Hogyan lehet pályázni?

A pályázatokat 2022. június 7., 17:00 óráig kell elküldeni a zoldseggyumolcshos@havasmedia.com címre!

Az érvényes pályázatnak tartalmaznia kell:

  • Kitöltött, aláírt Jelölést és nyilatkozatot (Microsoft word vagy Adobe PD formátum)
  • Minimum 1.000 karakter (szóközzel, 12-es betűtípussal), de legfeljebb 4.000 karakter terjedelmű bemutatkozást vagy történetet a jelöltről, egyszerű, hétköznapi nyelven, ami mindenképpen tartalmazzon:
    •  2-3 idézetet a pályázótól: Mit szokott gyakran mondani? Hogyan ösztönzi a gyerekeket a zöldség- és gyümölcsfogyasztásra?
    • ha esetleg vannak, konkrét eredményeket
    • néhány gondolatot a pályázó jövőképéről.A történetből mindenképpen derüljön ki, mi az, amiben a jelölt példaértékű, miért érdemel elismerést a tevékenysége

A történetből mindenképpen derüljön ki, mi az, amiben a jelölt példaértékű, miért érdemel elismerést a tevékenysége.

  • 3-5 darab fotót, amelyekből maximum egy portréfotó. A többi fénykép a jelölt mindennapi életét, zöldség- gyümölcsfogyasztást népszerűsítő tevékenységét ábrázolja, összefüggésben a leírt történettel. A fotókhoz fel kell tüntetni a fotós nevét és a kép készítésének idejét. A fotó mellett videót is lehet küldeni, ugyanúgy a készítő nevével és a készítés időpontjával. 

További információk a pályázattal kapcsolatban

  • A #ZöldségGyümölcsHős Nyereményjáték Szabályzatát itt találjátok
  • A #ZöldségGyümölcsHős Nyereményjátékhoz kapcsolódó Adatkezelési Tájékoztat itt olvasható
  • Elérhetőségek: zoldseggyumolcshos@havasmedia.com

A #ZöldségGyümölcsHős pályázatról

A #ZöldségGyümölcsHős pályázatot 2021-ben hirdette meg először a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és edukációs programja, az Európai Friss Csapat, azért, hogy elismerje olyan személyek kiemelkedő és elkötelezett teljesítményét, akik elkötelezetten tesznek a zöldség- és gyümölcsfogyasztás népszerűsítéséért hazánkban, kifejezetten a gyermekek körében.

A #ZöldségGyümölcsHősök tevékenységére szükség van, mert:

  • a magyar lakosság napi átlagos fejenként zöldség- gyümölcsfogyasztása közel 100 grammal elmarad az Egészségügyi világszervezet által javasolt minimum mennyiségtől (400 gramm)
  • A 6 és 18 év közötti gyerekeknek csupán 50%-a fogyaszt friss zöldséget és gyümölcsöt naponta.

Magyarország #ZöldségGyümölcsHőse 2021

2021-ben a beérkezett pályázatok közül a NAK kiválasztotta Magyarország #ZöldségGyümölcsHősét, és további négy kiemelkedő színvonalú pályázatot külön díjazásban részesített.

2021-ben a #ZöldségGyümölcsHős pályázat nyertese

Magyarország #ZöldségGyümölcsHőse 2021-ben, Horváth Erika orosztonyi óvodavezető lett, aki óvodásaival hazánk legszebb óvodakertjét hozta létre, és gondozza a mai napig, tudást és reményt adva a hátrányos helyzetű kis faluban.

https://trademagazin.hu/hu/a-zala-megyei-orosztony-ovodajanak-vezetoje-erdemelte-ki-az-elso-zoldseg-gyumolcs-hos-dijat/

2021 különdíjasai a #ZöldségGyümölcsHős pályázaton

  • Hujbert Viktória – a GagaBu zöldség- és gyümölcsfogyasztást népszerűsítő oldal megálmodója
  • Jakab Máté Balázs – séf, a Menő Menza Show műsorvezetője
  • Karay Zsófia – tanár, a zöldség- és gyümölcsalapú táplálkozás elkötelezett híve
  • MÖRK – Magyar Óriásnyúl Tenyészet, amely mögött egy család áll, akik önzetlenül tesznek nap mint nap a gyermekek egészségéért és mosolyáért