Elindult a Nagy Nyári Határtalanul vetélkedő

Elindult a Nagy Nyári Határtalanul vetélkedő
Külhoni és anyaországi diákok egyaránt próbára tehetik tudásukat a Nemzetpolitikai Államtitkárság Határtalanul programjának virtuális nyári vetélkedőjén, mely keretében a magyar történelemmel, irodalommal, néprajzzal, földrajzzal kapcsolatos izgalmas kérdésekre válaszolhatnak.

A feladatokat összeköti az összetartozás üzenete.

Az elődöntő tesztjét 2020. augusztus 31-ig tölthetik ki a diákok bármikor, akár többször is.

A kérdéseket nagy tudásanyagot tartalmazó, sok témakört felölelő, részben képekkel illusztrált kérdéssorból választja véletlenszerűen a rendszer. Összesen 30 feladatot kell megoldani 25 perc alatt. A tesztet többször is ki lehet tölteni, a kérdések véletlenszerűen váltakoznak. A helyes válaszok száma és a teszt kitöltésére fordított idő alapján alakul ki az elődöntő sorrendje, melyből a legjobbak a döntőbe jutnak. A játékosok legjobb eredményeit régiónként értékelik. Egy csapatnéven vagy osztálynéven egy vagy több diák is játszhat, tehát tudnak az osztályok tagjai, barátok egymással kommunikálni, lehet csoportosan is kitölteni, de egymástól függetlenül is kitöltheti bárki a tudáspróbát.

A döntőt virtuálisan rendezik meg, ahol a régiók első helyezettjei játékos vetélkedőben mérik össze tudásukat, erre előzetesen lehet készülni.

A régiók legjobbjai 300-300 ezer forint összértékű nyereményeket vihetnek haza. Ezen kívül a száz legjobb kitöltő mind Határtalanul ajándékcsomagot kap.

A vetélkedő itt érhető el:

https://hatartalanul.net/nagy-nyari-hatartalanul-vetelkedo-2020/   Tisztelettel, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.