Adventi Civil Börze - Online

2020-ban a járványhelyzet nem teszi lehetővé a hagyományos adventi vásárok megtartását. Emiatt sok civil szervezetnek nem lesz lehetősége a már szokásos adventi adománygyűjtő kampányaik fizikai megvalósítására. A Miniszterelnökség a Civil Központok országos hálózatával együttműködve teret és lehetőséget szeretne biztosítani a civil szervezetek karácsonyi időszakban zajló adománygyűjtéséhez egy új, rendhagyó módon, az online térbe „költözve” az Adventi Civil Börze megszervezésével. 

Az adományozás módja:

Bármely magán- és jogi személy adományozhat bármilyen összeget. Az adományozás banki átutalással történik, a közleménybe az „Adventi Civil Börze” megjegyzést szükséges beírni. Egy adományozó akár több, neki tetsző és a bemutatkozás során számára meggyőző szervezetnek adományozhat. Az adományt fogadó szervezet utaláshoz szükséges adatai a szervezet honlapján találhatóak. Az adományozó igény esetén felveheti a kapcsolatot az adományt fogadó civil szervezettel annak érdekében, hogy rögzítse a kiválasztott ajándékot. Az ajándéktárgy adományozó részére történő eljuttatása (postázása) az adományt fogadó szervezet felelőssége, a Civil Központ figyelemmel kíséri a folyamatot, szükség esetén segítséget nyújt a lebonyolításban.

Példa:

Egy hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatásával foglalkozó kisebb vidéki szervezet évente rendszeresen jelen van a megyeközpont által szervezett adventi vásár civil standján. A náluk foglalkoztatott gyermekekkel kézműves karácsonyfadíszeket és mézeskalácsokat készítenek az ünnep közeledtével, amiket az adventi vásáron bemutatnak az érdeklődő közönségnek, és adományokért cserébe ajándékozzák. Mivel idén a koronavírus-járvány miatt a vásárok elmaradnak, a civil szervezetnek nem lesz lehetősége bemutatkozni, kitelepülni és adományt gyűjteni, noha az összegyűjtött adományokból minden évben a szervezetben foglalkoztatott gyermekek részére juttatnak karácsonyi ajándékcsomagokat. Az Adventi Civil Börze online programja keretében azonban a területi Civil Központ közvetítésével lehetőségük van országos szinten bemutatkozni a Civil Információs Portál erre a célra kialakított saját felületén, a karácsonyfadíszekről feltöltött fényképekkel adományozásra ösztönözhetik az oldal látogatóit.

A.) Az oldal látogatója a szervezet honlapjára navigálva kiválaszthatja a kívánt ajándéktárgyat, amiért cserébe adományt ajánlhat fel a szervezetnek banki átutalással. Az adományozó felveheti a kapcsolatot a célszervezettel a saját honlapján megadott elérhetőségen keresztül és kiválaszthatja a postázandó tárgyat adományáért cserébe.

B.) Az adományozó bármilyen kérdés vagy nehézség esetén kérheti a területi Civil Központ segítségét, amelynek munkatársai eligazítást nyújtanak az adományozás mikéntjéről, az ajándéktárgy eljuttatásáról.

Mozdulj velünk! Aktívan is adományozhatsz:

A kampányok az alábbi gombokra kattintva tekinthetők meg: