Ének az erdőben, dalos találkozó

Madarak és fák napja alkalmából országos erdei dalos találkozót szervez az Erdő Ajándéka Erdei Iskola és Alapítvány. Az Énekelj az Erdőben élménynap az éneklés szárnyaló örömével kapcsolja össze az embereket a természettel. Legyen a mi ajándékunk az erdő felé a szívből jövő énekszó, köszönetképpen az éltető forrásvízért, a tiszta levegőért, a gyógyító növényekért.

Csatlakozzatok Ti is a dalos mozgalomhoz május 6-án, pénteken 10.00 órakor, éljétek át és érezzétek meg az erdei éneklés különleges erejét! Ebben az időpontban a Normafánál egy rendezvény keretében többszáz torokból és szívből száll fel az ének, amihez saját környezetetekben Ti is csatlakozhattok – egyedül, családdal, barátokkal, kórusokkal.

Énekeljétek el kedvenc dalaitokat – akár a Tavaszi szél vizet áraszt címűt – egy közeli parkban, erdőben, a kedvenc fátoknál vagy az ismerős arborétumban, készítsetek felvételt, fotót vagy videót és küldjétek el nekünk, hogy térképen és közösségi csatornáinkon megmutathassuk, milyen sokan daloltak együtt az Énekelj az Erdőben országos dalos találkozón.

Az éneklést bátran egészítsétek ki faültetéssel, szemétszedéssel, madarak megfigyelésével, erdei iskolai programokkal. Rajzokkal, versekkel vagy fogalmazásokkal is erősíthetitek kapcsolatotokat az erdővel, a természettel. Örömmel adunk publicitást minden hozzánk eljuttatott élménynek, rendkívül fontosnak tartjuk a Madarak és Fák napja, az Énekelj az Erdőben erdei dalostalálkozó üzenetét. Használjátok közösségi csatornáitokon a #dalostalálkozó2022 hashtaget!

„A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható.” – mondta Kodály Zoltán, meggyőződésünk szerint az erdőből eredő életerő hasonló fontosságú, semmi mással nem pótolható. Az Ének az Erdőben mozgalomban teljes szívvel-lélekkel kapcsolódunk a zenéhez és az erdőhöz egyaránt, ahogy tették ezt már 1863-ban a soproni Dalos-hegyen.

Magyar nyelvű csatlakozás: https://forms.gle/8ZRepuygFE9MJ1AQ6

Forest Singing Reunion:https://forms.gle/5QFd8f8rTxfUSXK78

Sing im Wald, Gesang Begegnung: https://forms.gle/C5vRwKaTps4PUYkh6

Canta nel Bosco: https://forms.gle/tgDCzRzxAZXXdUP76

Köszönjük figyelmedet és kérjük, add tovább a hírt, énekeljünk minél többen május 6-án az erdőben – az erdőnek!