Konferencia Európa Jövőjéről

Konferencia Európa Jövőjéről platformot biztosít az európai állampolgároknak, ahol megvitathatják Európa jövőjét, illetve részt vehetnek az ezzel kapcsolatos eszmecserében. Civil szervezetként is lehetőség van részt venni a programokon az alábbi három módon: a szervezet megosztja ötleteit, ellátogat

egy hozzá közeli eseményre, vagy részt vesz egy online eseményen, illetve megszervezi a saját személyes és/vagy online eseményét a Konferencia részeként. A szükséges információk, többek között a különböző útmutatók is megtalálhatóak a Konferencia többnyelvű digitális platformján (futurEU.europa.eu) magyar nyelven is. Az esemény előtt regisztráció szükséges a platformon, majd feltüntethető a saját esemény a térképen.

A részvételhez kötött események célkitűzései az alábbiak:

·         Európa jövőjével kapcsolatos építő jellegű párbeszéd elősegítése

·         Ötletekre és problémamegoldásokra való fókuszálás

·         Közös ötletek kidolgozása csoportokban

·         Egyetértésre jutni az ötletek kapcsán, és gondolataik megosztására ösztönözni az embereket

·         Közérthető, reprezentatív és a valóságnak megfelelő beszámolót közzétenni a Konferencia platformján

2021. május 9-én útjára indult az Európa jövőjéről szóló uniós konferenciasorozat. Magyarország Kormányának célja, hogy az eszmecserében hazánk kormányzati szinten is minél aktívabban vegyen részt, ezzel is alakítva az Európa jövőjéről szóló vitát a magyar nemzeti érdek érvényesítése szellemében. A minisztériumok, háttérintézmények, civil szervezetek és diplomáciai képviseletek aktív szerepe elengedhetetlen a konferenciasorozat idején a hazai és nemzetközi tanácskozások, konferenciák szervezésében.

Az Európa jövőjéről szóló uniós konferenciasorozat sikeressége érdekében Magyarország is aktív részt vállal a hazai és nemzetközi rendezvények szervezésében, megvalósításában. Az Igazságügyi Minisztérium és a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet 2021. június 21-én, Dialogue on the future of Europe: building a digital European Unioncímmel nemzetközi konferenciát szervez.

Az esemény a következő weboldalakon online is követhető lesz:

https://www.parlament.hu/konferencia

http://mfi.gov.hu/en/esemenyek/dialogue-on-the-future-of-europe-building-a-digital-european-union/