Köszönjük, SIÓ! Iskolatáska Program Pályázati kiírás 2021

Kedves korábbi és leendő Pályázónk!

Örömmel értesítjük Önt, hogy  2021-ben is meghirdetjük a Köszönjük, Sió! Program pályázatát, egyúttal várjuk intézményüket Programunkban.

Mit nyújt a Köszönjük, SIÓ Program?

1000 új iskolatáska rászoruló gyermekeknek, 10 SIÓBuli a közösségeknek.  

A 2021-ben  14. alkalommal zajló Iskolatáska Program pályázati kiírását csatolva küldjük Önöknek.  

Pályázati kiírásunkat és pályázati szabályzatunkat a koronavírus (COVID-19) miatt kialakult rendkívüli helyzethez igazítottuk, tehát a korábbi évekhez képest azokban változásokat lát majd.

Legfontosabb teendők a pályázati határidőig (online feltöltési határidő 2021. július 15. éjfél, postai beérkezés: 2021. július 20.):

Tudjuk, hogy a pedagógusok rendkívül leterheltek, ezért kevesebb teendőt és hosszabb határidőt adunk meg 2021-ben is.

 1. Regisztráció és/vagy belépés az online pályázati rendszerbe
 • www.koszonjuksio.hu/palyazat
 • Amennyiben új pályázó intézményük, a regisztrációt követően tudnak belépni az online pályázati rendszerbe, ahol a szükséges adatokat és nyilatkozatokat is megtalálják.
 • Amennyiben a korábbi években már pályázott intézményük, úgy az adatok pontosságának ellenőrzése, szükséges módosítások elvégzése.
 1. Támogatandó gyermekek listájának összeállítása
 • Szorgalmas rászoruló gyermekek (1 főre jutó kereset a családban nem haladja meg az 57.800 Ft-ot)
 • Gondviselői nyilatkozat aláíratása (pályázati rendszerből letölthető)
 • FIGYELEM! A Gondviselői nyilatkozatok megküldése, amennyiben ebben a tanévben is nehézséget jelent, elegendő szeptemberben!
 1. Intézményi és alapítványi adatvédelmi nyilatkozatok kitöltése aláírása, megküldése az elkészült pályázattal együtt postán 2021. július 17-ig.

Intézményi montázs a rajzokból

2021 újdonsága, hogy nem rendezünk szavazóversenyt, és az elkészült rajzokat nem szükséges egyesével feltölteni a pályázati rendszerbe, hanem az összes rajzot 1 fotón, montázsként szeretnénk látni. A további részleteket a Pályázati kiírás és a pályázati rendszerből letölthető pályázati szabályzat, valamint a Kitöltési útmutató dokumentumok tartalmaznak.

A rajzok készítése idén is lehet szeptemberben!

Úgy gondoljuk, hogy a közösség élménye Programunk egyik központi eleme, így megvárjuk, hogy egyrészt Önök pedagógusok is kevésbé legyenek leterheltek, másrészt pedig azt, hogy a gyermekek visszatérhessenek az oktatási intézményekbe és együtt töltött minőségi időnként élvezhessék a pályázatra való felkészülést.

Tekintettel a tanév végére, a rajzok idén is készíthetők az év utolsó napjaiban, nyáron az iskolai táborokban, vagy szeptemberben, az iskolakezdéskor (végső határidő 2021. szeptember 30.)

 • beszélgetés (és szerepjáték) keretében a gyerekek felkészítése a „nem tehetünk arról, hogy milyen családba születtünk” és „hogyan támogathatjuk rászoruló társainkat” témákban
 • a pályázatot támogató minimum 25db rajz elkészítése
 • Az idei téma: „Segíts a Sió Vitatigrisnek, hogyan segítsen a gyerekeknek, hogy boldogabbak legyenek!” a pályázati kiírásban véglegesítjük.
 • Azt várjuk, hogy a gyerekek azt rajzolják le, ők hogyan segítenének. A VitaTigris megjelenése a rajzokon nem feltétel!
 • Az online Pályázati rendszer nyitva áll az Önök számára, hogy a szükséges adatokat a tanév zárási teendőket követően bevigyék a rendszerbe.
 • Kérjük, ne feledjék, a GDPR-törvény alapján a rajzokhoz is kérünk Gondviselői nyilatkozatot, ami a Pályázati rendszerből letölthető.

Pályázat elkészítési határidő: 2021. július 15. éjfél (postára adási határidő: 2020. július 18. péntek)

A nyertesekről: 2021. július 31-augusztus 10. közötti időszakban e-mailben, valamint a pályázati rendszerben tájékoztatjuk Önöket.

Belépés/Regisztráció a Pályázati rendszerbe:

http://koszonjuksio.hu/palyazat/

Minden további információt megtalálnak a csatolt dokumentumban, továbbá a szükséges dokumentumok és a pályázat elkészítését segítő útmutatások letölthetők a Pályázati rendszer jobb oldali menüjéből.

Amennyiben bármilyen kérdésük, kérésük lenne, és arra nem találnak választ a dokumentumok egyikében sem, szívesen állunk rendelkezésükre e-mailen: koszonjuksio@koszonjuksio.hu címen.

Amennyiben technikai jellegű (informatikai) problémával vagy a belépési jelszóval kapcsolatos problémával találkoznak, kérjük az zeno@contenet.hu címre írjanak.

Üdvözlettel

Nagy Györgyi

a Köszönjük, SIÓ! Program vezetője

és

Holub Holda

pályázati asszisztens