Snétberger Program

Tisztelt Intézményvezető!
Levelemmel egy egyedülálló magyarországi zenei ösztöndíjlehetőségre, a Snétberger Program most induló toborzó kampányára szeretném felhívni figyelmét.
A Nemzeti Tehetség Központ elkötelezett híve a tehetségek támogatásának. Kiemelt programunk a Snétberger Program, mely idén már a 11. évfolyamát kezdi. Minden évben hatvan zeneileg különlegesen tehetséges, elsősorban hátrányos helyzetű fiatalnak biztosítunk lehetőséget arra, hogy iskolai tanulmányaival párhuzamosan részt vehessen tehetséggondozó programunkban egy éven keresztül. A 12 hetes bentlakásos kurzust (6 hét nyáron, 3-3 hét ősszel és tavasszal) a Balatontól nem messze található Felsőörsön szervezzük, rendkívül modern, korszerű körülményeket biztosítva a diákoknak. A Snétberger Program Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter támogatásával, a Nemzeti Tehetség Program keretében valósul meg. A képzés a diákok számára teljesen ingyenes.
Az alapító-névadó Snétberger Ferenc gitárművész vezetésével működő Programban elismert művész-tanárok és kiváló mentorok dolgoznak. A 12 hetes kurzusok alatt a diákok egyéni tanrend szerint, a képeségeikhez igazított zenei fejlesztésben vesznek részt, emellett számos más kompetencia- fejlesztést kapnak a Központ munkatársaitól, illetve a közismereti tárgyakban való haladást is biztosítjuk tanulószoba segítségével. Ezen túlmenően évente átlagosan százórányi fellépést biztosítunk a Snétberger Alapítvánnyal együtt, színpadi tapasztalatszerzést teremtve ezzel a fiatal tehetségek számára.
Minden év elején meghallgatásokat szervezünk Magyarország több pontján, ahol az alapító-művészeti igazgató, Snétberger Ferenc és zenei mentorunk, zenei segítőink meghallgatják a jelentkezőket, hogy a legjobb diákokat választhassák ki. A jelenleg kialakult pandémiás helyzet miatt a jelentkezéseket idén online várjuk.
A Snétberger Programot bemutató csatolmányban további információk találhatók a meghallgatásokkal, felvételi eljárással kapcsolatban. A jelentkezés a www.meghallgatunk.hu oldalon keresztül történik.
A kurzussal kapcsolatos tudnivalókat közvetlenül is megtalálják a
https://www.facebook.com/snetberger.tehetseg.kozpont/ valamint a
https://nemzetitehetsegkozpont.hu/snetberger-zenei-tehetseg-kozpont/ oldalunkon, ahol folyamatosan közzé tesszük a legfrissebb információkat. Kérem, bátorítsák érdeklődő fiatalokat a programban való részvételre és segítse munkánkat a felhívás megosztásával.
Célunk, hogy minél több fiatal tehetséghez eljusson a Snétberger Program híre, és Központunkban valamennyi határon túli magyar lakta területről képviseltessék magukat a fiatal zenészek. Ebben szeretném kérni az Ön segítségét is.
Köszönettel és tisztelettel,

Würtz Csilla Snétberger Ferenc
Ügyvezető Művészeti vezető
Nemzeti Tehetség Központ Nonprofit Kft. Snétberger Program