NEA-19 kiírások módosítása

Tájékoztatjuk Önöket, hogy módosultak a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Nemzeti Együttműködési Alap Kollégiumainak a 2019. évre vonatkozó „Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2019.” című és a „Helyi és területi hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatása 2019.” című pályázati kiírásai.

A pályázatok céljai a civil szervezetek alapcél szerinti közösségteremtő, a hatókörébe tartozó közösség érdekében végzett tevékenységéhez kapcsolódó költségeinek biztosítása, a civil társadalom erősítése, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítése a működési költségeihez való hozzájárulás, illetve szakmai programjai megvalósításának támogatása révén.

A pályázatok lebonyolításával kapcsolatos feladatokat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. látja el.

A pályázatok módosított megvalósítási időszaka:

2019. április 1. – 2020. október 31.

Abban az esetben módosulhat a támogatási időszak záró dátuma 2020. október 31-ére, ha a pályázat alapján létrejött támogatási jogviszony kedvezményezettje 2020. március 31. 23:59-ig az EPER-ben erre vonatkozóan módosítási kérelmet nyújt be.

módosítási kérelem indoka ebben az esetben kizárólag veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelet, valamint az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet, illetve rendkívüli intézkedés lehet, mely alapján az elfogadott költségterv (illetve szakmai terv) szerinti egy vagy több szakmai program – nem tud az eredeti megvalósítási időszakban megvalósulni.