A NEA testületi tagjainak megválasztására összehívott szimpátiaszavazás eredményei

Tisztelt Partnereink!

Köszönjük a március 12-i NEA testületi tagjainak megválasztására összehívott szimpátiaszavazáson való részvételüket!

A NEA testületi tagjainak megválasztására összehívott szimpátiaszavazás eredményei

2020. március 12-én lezajlott a Nemzeti Együttműködési Alap civil szervezetek által választott testületi tagjainak választását megelőző szimpátiaszavazás.

A Nemzeti Együttműködési Alappal kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 5/2012. (II.16) KIM rendelet (a továbbiakban: NEAr.) 22. § (10) bekezdése értelmében a 2020. március 19-én esedékes választás során azokra a kollégiumi és tanácstagjelöltekre lehet majd szavazni, akik a szimpátiaszavazáson jelen lévő elektorok legalább 10 százalékának támogatását elnyerték.

A szimpátiaszavazás eredményeit tartalmazó jegyzőkönyvek, elektori gyűlésekre bontva az alábbi linkekre kattintva letölthetőek:

NEA Tanács

NEA Közösségi környezet kollégium

NEA Mobilitás és alkalmazkodás kollégium

NEA Nemzeti összetartozás kollégium

NEA Társadalmi felelősségvállalás kollégium

NEA Új nemzedékek jövőjéért kollégium

Minden jegyzőkönyv két listát tartalmaz: az első listán valamennyi szavazatot kapott tagjelölt és a kapott szavazatok száma szerepel, a második listán azon tagjelöltek neve szerepel, akikre a március 19-i választás során az elektorok szavazatot tudnak majd leadni.

A NEAr. 23. § (5) bekezdése értelmében a szavazás eredményét az elektori gyűlést követő öt napon belül nyilvánosságra kell hozni a Civil Információs Portál felületén.